Másképp zöld

Fotópályázat hazánk legidiótább, legbutább, legfeleslegesebb vidékfejlesztési beruházásaiból

2014/05/30. - írta: martynk

Sallai R. Benedek a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője  „a magyar vidékfejlesztés elmúlt 10 esztendeje”  címmel országos fotópályázatot hirdet hazánk legidiótább, legbutább, legfeleslegesebb vidékfejlesztési beruházásaiból. 

FRISSÍTÉS:A részvételhez szükséges Facebook APP itt


Pályázni lehet azokkal az európai uniós forrásokból megvalósult pályázati beruházásokról készült fotókkal, amelyek az alkotóik szerint jellegzetes példái a felesleges, buta, sőt idióta közpénzfelhasználásnak. A fotópályázat célja, hogy bemutassa az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk forrásfelhasználási programjainak zsákutcáit a nemzeti önirónia látásmódjával, de a beruházók minősítése nélkül. 
Kőröshegyi_völgyhíd.jpg

A fotókat digitálisan lehet feltölteni a https://www.facebook.com/sallairobertbenedek felületre. 
A pályázatokon szereplő fotók rövidebb oldalának minimum 3 megapixelnek kell lennie és minimum 300 dpi felbontásúnak. Minden pályázónak nyilatkoznia kell a képek felhasználási jogairól. A fotók feltöltése 2014. augusztus 31-ig folyamatosan történhet. Minden fotóhoz maximum 600 karakter magyarázó szöveg küldhető, hogy a készítője miért jelöli a pályázatra. 

A képek értékelése során nem csupán a képek vizuális megjelenése kap hangsúlyt, hanem a kép tartalmát is vizsgálják, és abban szerepet kap a képhez fűzött magyarázószöveg, és a témajelölés indokoltsága is. (Pl. fejőgép a faluba, ahol nincs egy tehén sem. Vagy kerékpár út a patakmederben, ami az év jelentős részében víz alatt van, és nem járható, stb.) 

Díjazás: a képek elbírálásában szakmai zsűri és közönségszavazás dönt. Különdíjazás is várható pl. a „legidiótább, legbutább fejlesztés”, “legfölöslegesebb fejlesztés” a „környezetre leginkább káros fejlesztés”, „fejlesztés, ami jelentős kárt okozta a közösségnek” díj, stb. 

Elegendő mennyiségű, jó minőségű fotó beérkezése esetén a pályázat kiírója azok felhasználásával országos vándor-fotókiállítást szervez, illetve kiadvány formájában is megjelenteti.

15 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://greenthunder.blog.hu/api/trackback/id/tr666236976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.05.31. 15:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. Úr 2014.05.31. 12:54:30

"A pályázatokon szereplő fotók rövidebb oldalának minimum 3 megapixelnek kell lennie" - úgy érted, 3000 pixelnek (avagy 3 kilopixelnek). Legalábbis gondolom, hogy nem 9 terapixel az elvárt minimális képméret.

Egyébként az ötlet jó, de sajnos a magyar már mindenbe beletörődik. Semmi politikai hozadéka nem lesz az akciónak, itt már minden mindegy mindenkinek.

ergerberger 2014.05.31. 13:37:02

"A pályázatokon szereplő fotók rövidebb oldalának minimum 3 megapixelnek kell lennie és minimum 300 dpi felbontásúnak."

Ha már megadtad (szarul) a pixelszámot, de a fizikai méretre nincs kikötés, akkor mi a tökömet keres ott a dpi?
Vagy a digitálisan beküldött képen nem kvára mindegy a fizikai méret, ha a kellő pixelszám úgyis megvan?

Krisz11 2014.05.31. 13:53:29

Sok sikert a kezdeményezéshez!

kuki123 2014.05.31. 14:22:06

Nah mi van LMP-sek, másolunk másolunk?

www.facebook.com/vonagabor/posts/10152518291504623

elkéstetek...Vona már Május 17.-én meghirdette.
Még választások előtt...

megasün 2014.05.31. 14:47:01

Ez a fotópályázat máris elnyerte a legfeleslegesebb fotópályázat díját, mert csak rá kell guglizni és képekkel együtt ezeket a beruházásokat meg lehet tekinteni a neten, mert legalább 3 iyen cikk foglalkozott ezzel a témával + a televízióban is volt erről műsor.

igazi hős 2014.05.31. 16:53:02

Látom, a kiíró szakértelmét már az első hozzászólók kivesézték.
Úgy tűnik, az LMP szakadásával az értelem is töredékére esett vissza, viszont jó érzékkel pótolták a kieső részt demagógiával - legalábbis az autópálya-építésekre utaló kép alapján. Köszönjük, Emese! Ja nem, András.

pehatrix 2014.05.31. 17:12:53

Erős tévedés szerintem az indító kép, mert ez a völgyhíd-építés nem volt felesleges, miután keservesen hosszadalmas kisajátítási eljárást váltottak ki, tehát gyorsabban befejeződhetett egy nagyon forgalmas, sok komoly balesetet megért útszakasz autópályával kiváltása. Tessék megnézni az M 0-ás körgyűrű északi szakaszát, mióta épül és mikor lesz vége a tulajdonviszonyok miatt.

Tapmancs 2014.05.31. 17:16:52

Az elempés kollégának árulja már el valaki hogy a dpi értelmetlen nem kinyomtatott képek esetében.
A 3 megapixeles rövidebb oldalról már szólt M. Úr kolléga.

Ha még ezt sem sikerül megugrani akkor miben reménykedjünk?

OftF 2014.05.31. 21:31:17

Mindenkinek gratulálok :)

OftF 2014.05.31. 21:33:24

De leginkabb a rosszindulatú hozzászólások gazdáinak ;)

Mészáros Laci 2014.06.01. 10:00:00

@pehatrix:

A síkvidéki völgyhíd szerintem elkerülhetetlen volt a síkvidéki vízierőmű és a síkvidéki alagút mellé. Három a magyar igazság.

Ráadásnak esetleg egy síkvidéki SZET még jól jönne.

Mészáros Laci 2014.06.01. 10:04:20

...visszatérve a témára: az elbaszott beruházások egy része helybeli bénázás: előkészítetlenség vagy átgondolatlan tervezés/kivitelezés eredménye (rosszul hangolt közlekedési csomópontok, használhatatlan kerékpárutak), másik része globálisan fölösleges (emblematikus stadionok), harmadik része pedig igenis hasznos, csak nem az ország hanem a megbízó-beruházó-kivitelező számára.

Vannak ezen kívül kifejezetten hasznos vidégfejlesztési beruházások, csak az elégedettség kb tizenkétszer nehezebben éri el a címlapot, mint a bénázás. Ezzel a fotópályázattal is az a bajom, hogy a "NEM LEHET MÁS" vonalat erősíti.

turbólyuk 2014.07.28. 10:16:03

Ez a kiírás remek "szórakozás", sajnos azonban az ilyesmi nem biztos, hogy jó irányba viszi a dolgokat, sőt.
- 1. a kiíró, igen tisztelt politikusnak fogalma nincs, mi a "vidékfejlesztés", mert akkor a köröshegyi hidat nem tenni fel képként, az ugyanis "területfejlesztés". A kettő között a didaktikus különbség az, hogy a "vidékfejlesztés" forrásai max pár tízmilliósak és a helyi szinteken döntenek róluk, a köröshegyi híd félékről meg kormányzati szinten.
- több száz értelmes, sikeres vidékfejlesztésből finanszírozott, kistelepülési beruházásra jutt egy-egy "ordenáré", felesleges, "ellopott" pénzes beruházás, de egy ilyen "kampány" mindet megbélyegzi. A fotópályázat kiírójának ezúton gratulálok, Budapestről jó játék lehúzni a vidéket.
És ha az aktuális hatalomhoz eljut az ilyesmi, akkor csak annyi következménye lesz, hogy még kevesebb forrás fog jutni a vidék leszakadásának csökkentésére.
süti beállítások módosítása