Másképp zöld

Mikorra várható újabb "bölcs vezető" Budapestre látogatása?

2014/06/19. - írta: martynk

Tisztelt Miniszterelnök úr!
A héten a Sándor-palotában tett látogatást az aranyma öntött türkménbasi utódja, a türkmén nép vezetője, Gurbanguly Berdimuhamedov. Ezzel hazánkat az Európai Unió tagállamai közül elsőként érte a "megtiszteltetés", amelyet a fogorvosból despotává avanzsált vezető a legmagasabb állami szinten történő fogadása jelent.

A látogatás kapcsán időszerűnek tűnik a kérdés, hogy meddig folytatják az ázsiai diktátorokkal való kormányszintű barátkozást:például mikorra várható a hazájában csak "a Pektu-hegy fénylő csillagának", "a nép atyjának", "a forradalmi elvtársi szeretet legmagasabb megtestesülésének" szólított "mindig győző, vasakaratú parancsnok" fiának és utódjának, Kim Dzsongunnak budapesti látogatása?

Tekintettel arra, hogy a közép-ázsiai diktátorok az utóbbi időben egymás kezébe adják a kilincset a Köztársasági Elnöki Hivatalban, a Fidesz vonzódását látva feltehetően nem várathat sokat magára "az utat mutató napfény" örökösének vizitje sem. Abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy a nagy találkozás előtt a türkmén Rukhnama mintájára az észak-koreai uralkodótükröket nem fordítják le magyarra - annak ellenére sem, hogy a híreket látva ehhez akár kormányközeli segítség is rendelkezésre állna.

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel:
Dr.Szél Bernadett (LMP társelnök)
A Nemzetbiztonsági Bizottság tagja

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenthunder.blog.hu/api/trackback/id/tr366384369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 13:01:25

Elmondanám, hogy Izraellel is kereskedünk. Viszont a türkmének e mellett nem adnak utasításokat.

Nem véletlen, hogy Orbánéknak a "barátainktól" elég erős hányingere van.

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 13:05:35

Érdekes lesz a gazdaság, ha az LMP a spanyoloknak próbálná majd exportálni a magyar paradicsomot.

Aztán amikor ők sem tudják elkerülni a csődöt, jön az mint Gyurcsányéknál, hogy sok a náci.

Muad\\\'Dib 2014.06.20. 13:17:43

Ez így ebben a formában erőltetett baromság. A külpolitikában a gazdasági előnyök a világon mindenhol felülírják az olyan apróságokat, mint az elnyomás iránti ellenszenv...

nu pagagyí 2014.06.20. 13:23:17

@♔bаtyu♔: A magyar piacot sem tudja ellátni az orbán-torgyáni mutyigazdaság paradicsommal, Türkmenisztánban meg gaznövényként terem az út mellett. Exportunk nagy része az EU-ba, azon belül döntő részben Németországba kerül jelenleg. Igaz, a nyugat finnyásabb vevő, nem veszi meg azt a selejtet, amit a tervezett oktatásleépítés áldozatai képesek lesznek összebütykölni tíz-tízenöt év múlva. Ebből a szempontból jól jönnének a nálunk szerényebb fogyasztási kultúrával rendelkező diktatúrák piacként, de nem mernék rá mérget venni, hogy mire oligarcháink felpörgetik a silány áruk termelését még mindig diktatúra lesz újsütetű barátainknál. A végén még nyakunkon marad a szemét.

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 13:35:38

@nu pagagyí: A paradicsom csak egy példa volt, mellékesen pld. az osztrák paradicsom "javítója" a magyar.

Írhattam volna marhát, épp most adtunk el tízezret az azerieknek, gondolom, az is diktatúra.

Ostoba, populista írás ez, jól rávilágít arra, hogy az LMP-től kb. mit lehetne várni, ha kormányra jutna.

Mit gondol ez a nő, mi lenne a német és francia gazdasággal, ha ők nem állnának szóba "diktátorokkal"? Mellesleg a franciák épp most szállítanak le 2 hadihajót az oroszoknak.

Ott az ilyet ugyanúgy picsánrúgják választáskor mint mi.

Muad\\\'Dib 2014.06.20. 13:39:07

@♔bаtyu♔:
Az lmp messze kiemelkedik a mai magyar mezőnyből, még akkor is, ha vannak ehhez hasonló baromságaik is. Én abszolút nem bántam meg, hogy rájuk szavaztam. Annak ellenére, hogy ezt komplett hülyeségnek tartom, ami nem veszi figyelembe a realitásokat.

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 13:50:10

@Muad\\\'Dib: Természetesen egyetértek veled, de ez a nő nem egy szimpla szimpatizáns, hanem főember.

Na most el lehet képzelni ezt a szellemiséget, ha hatalomra jutnának. Azt hiszem, nagyon hamar náci lenne számukra ez az ország.

Reggie 2014.06.20. 13:55:16

Nem tudom, hogy Szel miert nem tud maganak randit szervezni. Lehetne mar onallobb.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.20. 13:59:58

Segítség, ma is véget ért a demokrácia. Meg kell tehát szervezni a következő tüntetést, az ezertizennyolcadikat, melyen tömegesen felvonul majd mind a 845 ember, aki retteg a diktatúrától. Most már biztos, hogy ez a tüntetés hatásos lesz, s bukik a felcsúti cigány kishitler!

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 14:00:24

@Reggie: Nem csodálkoznék azon, ha a nőket szeretné. Olyan alkat.

♔bаtyu♔ 2014.06.20. 14:01:49

@maxval, a gondolkodó birca: Sorosék pénzt tudnak ezeknek a Norvég alap segítségével adni, de szimpatizánsokat nem. Ezek pedig gondoskodnak arról, hogy ne lépjék túl azt a határt, ami Mo-n egy liberális pártnak megengedett. (Szerencsére).

Reggie 2014.06.20. 14:08:45

@♔bаtyu♔: Nem hinnem. Ha az lennem mar nyilvan elmondta volna, hogy az univerzalis "csak azert mert en mas vagyok" ervelest tudja hasznalni.

Jolka40 2014.06.20. 14:15:18

@♔bаtyu♔: @Reggie: Nem vagyok LMP-szimpatizáns. De a dumátok akkora tahóság, hogy ezt meg kellett írnom.

Reggie 2014.06.20. 14:16:03

@Jolka40: Igazabol a postban levo szoveg is tahosag, igy nem tudom mire szamitottal.
süti beállítások módosítása